Известие

Collapse
No announcement yet.

"Пролетно Почистване" на Алфа 155 1.8T.S.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Furious 155
    Първоначално публикувано от XaBu4ko
    Ох аз другари от БС търся със 155 да ги сравним. че за някои работи се съмнявам.... ама няма
    Я сподели че моята е едно към едно с твоята... само интериора незнам дали ни е еднакъв ама на цвят, мотор и купе сме 1:1!
    И мене сложете във вашата група
    Иначе съвета с лекото повдигане на кутията и едновременното развиване на винта би трябвало да помогне. Другия вариант е рязане на главата на винта, но аз не бих го опитал преди да съм пробвал всичко друго.
    А за самото почистване - идеята е добра, но според мен трябва много да се внимава какви химикали се ползват. За моторчето за празен ход не е проблем да се ползва WD-40, но за дебитомера не знам ...
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

И аз за дебитомера не смея да рискувам с ВД-40... колкото до сравнението, питайте да разберем кое как ни е То и bass ни в групата

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

ааа не wd-40 не става трябва спреи които се изпарява 100%

Първоначално публикувано от Furious 155
        Я сподели че моята е едно към едно с твоята... само интериора незнам дали ни е еднакъв ама на цвят, мотор и купе сме 1:1!
        Интериора ще ти го снимам.

А съскането май е нормално не знам ще проверя на пролет....
        Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
        Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
        Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Съскане и аз имам сякаш в само пластмасовия колектор . Не дърпа въздух отстрани.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ахам.. Е за тва говоря. Съска си от там ама няма проблеми казаха ми че вътре имало някви вакумчета ама аз не знам тва как се разглобява

П.П. Furious 155 интериора вече ми е в подписа....

Comment

Колеги, съскането идва от моторчето за празен ход. Нормално е да се чува сякаш е от колекторите.
              А някой разбра ли с какво да прочистим дебитомера ?
              По въпроса със салона - моя е такъв :

Comment

Аз знам с кво ама трябва да го намеря по магазините и ще пиша марка и цена точно

Comment

Алфа юзър -как дразни постата само не е истина.
                  ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Ааа, никой не искам да дразня. Споделям опит, питам за инфо, и показвам на колегите с MY.95

Comment

"No OFFENCE" Ама мен светлия салон си ме кефи най-много. На MY.95 sport-a много ме кефи спойлера.....

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko
                        Ох аз другари от БС търся със 155 да ги сравним. че за някои работи се съмнявам.... ама няма
                        Ако имаш път към Сливен пиши.Ще обменим мнения...и по бира .
                        Моята кучка миналата година 2 пъти я правих на парчета.
                        АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                        FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Хайде някой ако е правил процедурата да дава обяснения и снимков материал :P
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                          by RUBIG service

Comment

Още малко само да се стопли а може и утре дори обличам гащеризона и я мятам. Че и една ламбда от 156 ми дадоха и нея ще я помъча ( че кабелите са еднакви ама буксите са различни.... )

Първоначално публикувано от chokoladka_73
                            Ако имаш път към Сливен пиши.Ще обменим мнения...и по бира .
                            Моята кучка миналата година 2 пъти я правих на парчета.
                            Ами да ти кажа скоро може и да ми се отвори път така че ако идвам ще звънкам...

Comment

Айде малко "показно" по темата за дебитомера .

Свалянето на Дбилометъра става по следния начин :

1. Сваля се скобата на въздуховода .
                              2. Отвива се гайката, която държи стойката на дебитомера .

3. Отвиват се четирите болта на филтърната кутия .

4. С леко повдигане нагоре и издърпване встрани сваляте капака на кутията заедно с дебитомера .

5. С помощта на ключе 10 развивате болтовите, държащи дебитомера за капака на кутията .

Последния болт е отвътрешната страна .

6. Капака и дебитмера вече са отделени един от друг .

7. Вече можете да започнете с почистването . Аз използвах парцалче и 1-2 капчици бензин и почистих клапата и около нея .

А за това "чудо" памук и съвсем малко спирт .

Дано не сажалявам в последствие Вие сами преценете какво, как и дали ще чистете
                              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Така и така си я подкарал, продължавай към дросела

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Working...
                                X